Vi vill göra Västermalmsgallerian till en plats där saker hela tiden händer, där platsen lever upp och du alltid möts av en ny överraskning. Helt enkelt en plats för dig som Kungsholmsbo att mötas eller bara vara. Under perioden 2:a till 16:e juni kommer därför Västermalmsgallerian att tas över av en samling illustratörer och konstnärer som skapar verk på flera av glaspartierna i gallerian. Med sin fantasi och ett stort lager färgpennor kommer de skapa levande konst både inne och ute.

Under den här perioden vill vi även involvera dig som besökare. Om du känner att du vill dela en bild på något av verken på Instagram, med #växtverk, är du med och tävlar om fina printar från våra utvalda illustratörer. Du kan även få fina erbjudanden från Björn Borg, Noa Noa, Flying Tiger och Edblad om du kan hitta den gömda symbolen i varje konstverk och visa upp i respektive butik.

Varmt välkomna till ett växande verk i Västermalmsgallerian!

Kolla in eventet på Facebook.

 

FRIDA CLERHAGE

Frida är illustratör, designer och postermakare från Göteborg. Hon hittar sin inspiration i vardagen och i växt- och djurlivet. Frida illustrerar mestadels och helst djur, växter och mönster av alla dess slag. Gärna med en retrokänsla och i olika kombinationer som skapar nya spännande former och karaktärer. Blyerts, klara färger, prickar och detaljer är alla ingredienser som är återkommande i Fridas illustrationer.

Webbshop | Hemsida | Instagram

 

 

SHORA DEHNAVI

Shora är autodidakt konstnär och muralmålare från Stockholm. Har målat allt från fasader och teaterkulisser till bussar, människor och helt vanliga linnedukar.Organiska och repetitiva former är återkommande i hennes formspråk. Medlem i Konstnärernas Riksorganisation.

Hemsida | Instagram

 

 

ANDRÉ BATISTA

André är fotograf och illustratör, född i Rio de Janeiro, Brasilien. Han började som gatukonstnär 2013 i São Paulo och har sedan dess har agerat under sitt alias Disformers i Paris, London, Barcelona och nu Stockholm. Hans konst handlar om frihet och ger betraktaren tolkningsföreträde att se vad de själva vill.

Hemsida | Instagram

 

 

DAVID DANELL

David är konstnär och tatuerare från Stockholm. I projektet kommer han utgå ifrån egna erfarenheter och hitta inspiration i alternativ tatueringskultur. Utifrån detta vill han försöka minska avståndet mellan konst, hemmatatuerande och det övriga samhället.

Instagram

 

 

SONAY KULBAY

Sonay arbetar som grafisk formgivare, originalare och konstnär. Hon är verksam i Stockholm och rör sig gärna på olika platser för att hitta ny energi och inspiration. Hon kombinerar geometriska former med organiska mönster som metafor för våra inrutade strukturer med undangömda känslor. Hennes konstnärskap vill bredda representationen, och att konst i dess enkelhet ska kunna vara tillgänglig för fler.

Instagram | Hemsida

 

 

HELLS BELLS STHLM

Självlärd fritidskonstnär boende i Högdalen i Stockholm. Under namnet Hells Bells Sthlm gör hon mönster och illustrationer. Hon bestämmer sällan på förhand vad hon ska rita – de flesta teckningar bara händer. Många av verken är en kombination av en organisk figur och en strukturerad form, där kaos möter ordning. Hon söker sig till motsatsförhållanden vilket leder till att motiven ofta förmedlar en känsla av ett fritt mönster som tvingats in i en konstruerad mall.

Facebook | Instagram

 

 

VIRA KIKTSO

Vira är en mångsidig illustratör och konstnär som älskar att rita på allt och alla. Hon blandar gärna olika konstformer och tekniker, men har ändå sitt egna konstuttryck. Mest av allt är Vira förtjust i mönster och linjer. Abstrakta och geometriska inslag är något som återkommer i flera av hennes illustrationer. Idéerna ploppar upp när och var som helst så hon går ingenstans utan sina skissböcker!

Webbshop | Hemsida | Instagram

 

 

JAN BOLESLAV SJÖBERG

Jan är konstnär och illustratör född Prag, men bor och arbetar idag i Stockholm. Han jobbar med olika visuella medel som teckning, måleri och fotografi. Med svart bläck i fokus skapar han oftast organiska mönsterformationer och landskap. Skapandeprocessen är oftast spontan och meditativ. En drivkraft och ständig inspiration är skogen – men framförallt när denna natur möter storstaden. Att skapa något organiskt med mekaniska medel. Att definiera något i bläck och ta bort möjligheten att kunna radera eller korrigera resultatet har gett honom ett nytt perspektiv på skapandet.

Instagram